תוכנית היזמות והחדשנות של חיפה והצפון "i-North" זכתה ב-2 מיליון ₪ במסגרת מכרז של המועצה להשכלה גבוהה

התוכנית (i-NORTH-Innovation In The North) היא פרי של שיתוף פעולה בין המכללה, אוניברסיטת חיפה והמכללה האקדמית תל-חי, לקידום חדשנות ויזמות בקמפוסים ובצפון כולו. במסגרת המכרז של המל"ג חולקו סך הכל כ-77 מיליון ₪ למוסדות אקדמיים שונים בארץ. הרעיון שמאחורי המכרז הינו להפוך את המוסדות האקדמיים גם למוסדות יזמיים, לשלב בין התעשייה לאקדמיה, בין סטודנטים למרצים וחוקרים וליצור פרויקטים וקורסים בין-תחומיים המעודדים יזמות וחדשנות.

במסגרת התכנית ישלבו המוסדות האקדמיים פעולה, תוך ניצול משאבים משותפים, שיתוף תכניות אקדמיות, שילוב יתרונות יחסיים ובניית תשתית התנסות מבוזרת, שתהווה זרז לפיתוח חדשנות ויזמות בצפון כולו. דגש רב מושם בתכנית על שילובים בין-תחומיים, הממנפים יתרונות יחסיים וסינרגיה בין השותפים ויוצרים תחומי התמקדות לחדשנות ויזמות. התכנית מתמקדת בחמישה תחומים: בריאות ורווחה דיגיטליים, תעשייה חכמה 4.0, מדעי הים, טכנולוגיית מזון, וסביבה וקיימות.

לדברי פרופ' שרית סיון, המשנה לנשיא המכללה האקדמית להנדסה אורט בראודה, תוכנית היזמות i-North תשדרג את התשתיות האנושיות והפיזיות במוסדות השותפים, שיהפכו למובילי יזמות וחדשנות בת קיימא ויקדמו את הפריפריה הצפונית. "לא בכל יום חוברים שלושה גופים להשכלה גבוהה לתוכנית רב-שנתית ורב-מוסדית שתצעיד את האזור כולו קדימה בתחום היזמות והחדשנות. הצוות המשותף, בראשות אלקה ניר מאוניברסיטת חיפה, עשה לילות כימים על מנת להגיש למל"ג תוכנית מסודרת ומפורטת, אשר לשמחתנו התקבלה ואשר צפויה לחולל שינוי משמעותי. יישום התכנית יקדם את המוסדות השותפים, חברות ומפעלים שותפים וכאלו שיצטרפו לעשייה, וכפועל יוצא את האזור כולו. אני רוצה להודות לד"ר משה שביט וד"ר נירית גביש, שהובילו את הנושא מטעם המכללה, ולשאר השותפים בתכנית, על עבודה מאומצת ללא לאות. עכשיו עלינו לצאת לדרך ולהגשים את המטרות שהצבנו לעצמנו" ציינה פרופ' סיון.

התקציב שניתן לתכנית על ידי המועצה להשכלה גבוהה, בסך 2 מיליון ₪, הינו ל-4 שנים. הכספים יוקדשו בין היתר גם  להרחבה והעמקה של חינוך והכשרה ליזמות, כולל התנסויות מעשיות, ולחשיפה לתרבות יזמית.

חזור לרשימה