ביחידה לנוער שוחר מדע מפתחים מערכת חדשנית שתסייע להתיישב במאדים

תכנית נוער חדשנית לפיתוח מערכת "מכמ-אש" (מערכת כוכב מאדים לאחיזת שטח) יצאה השבוע לדרך,  במסגרת תכנית לקידום פרוייקטי חקר של סוכנות החלל הישראלית במשרד המדע, שמתקיימת  ביחידה לנוער שוחר מדע של המכללה. מדובר בפרויקט חדשני, פורץ דרך ועתיר תקציב.

לתכנית נבחרו כ-50 בני נוער איכותיים בכיתות י'-יא' מהגליל, שעברו תהליכי מיון קפדניים. התלמידים ממגוון בתי ספר, ביניהם: בית ספר אלבשאאר למדעים בסחנין, תיכונים בכרמיאל (אורט פסגות ואורט כרמים) ובעכו (אורט דרסקי ואמית קנדי), הרב-תחומי נהריה מדעים ואומנויות ובית הספר העל-יסודי משגב.

מהגליל למאדים: הנבחרת שמפתחת את המערכת שתסייע להתיישבות אנושית במאדים

במהלך התכנית ייחשפו התלמידים לתחומי ידע מעולם החלל בכלל ותקשורת בפרט, יפגשו עם מומחים מהארץ והעולם בתחומי החלל, ייחשפו למחקרים העדכניים בתחום זה, יבקרו במכוני מחקר, מוסדות אקדמיים ובתעשייה. גולת הכותרת היא בכך שהתלמידים יפתחו ויבנו בעצמם את מערכת "מכמ אש" שתבצע משימה אמיתית כחלק ממחקר וההערכות של האנושות להתיישבות במאדים. המערכת תוצב בגובה רב מעל ההתיישבות ותספק מידע עדכני בזמן אמת על התנאים הנמצאים מחוץ למבנה שיוקם במאדים כולל צילום היפר-ספקטראלי על מנת לאסוף מידע על המצאות מים, בעלי חיים וצמחים, ואיסוף מדדי סביבה באמצעות חיישנים ומערכות תקשורת. את הפיתוח והמחקר לתכנית יבצעו התלמידים בשיתוף פעולה עם פרויקט D-MARS הפועל במכתש רמון, שם הוקם מתקן המדמה שהות של בני האדם על מאדים. בנוסף, תלמידי התכנית ייקחו חלק פעיל בתכנית הדגל לפיתוח לווין הנוער הראשון בגליל "גליל-1" שפיתוחו נמצא בשלבים מתקדמים.

ד"ר גיא צברי, מנהל התכנית במכללה: "מדובר בפריצת דרך של ממש, בני נוער המתגוררים בגליל ייקחו חלק במיזם יוקרתי, שלו תרומה לפיתוח המדע בגליל בפרט ובמדינה בכלל".

איתי מלק, מנהל המרכז לנוער שוחר מדע: "חוסנה הכלכלי-חברתי של המדינה חייב להישען על ידע מדעי וטכנולוגי. הידע הזה טמון במשאב האנושי המצוי בשפע גם בגליל. אנו פועלים ככל יכולתנו לפתוח את השערים לעולם המדע והטכנולוגיה בפני בני הנוער בגליל ולאפשר להם לפרוץ דרך אל העתיד".

חזור לרשימה