הצעות לתארים מתקדמים

• למעבדה לחקר העצם והנדסת רקמות דרושים סטודנטים לתואר שני

למעבדה לחקר העצם והנדסת רקמות דרושים סטודנטים לתואר שני ,
    לביצוע מחקר בתחום ההדפסה התלת-מימדית לצורך הנדסת רקמות עצם ורקמות רכות

הנדסת רקמות הוא אחד תחומי המחקר הפעילים בעשורים האחרונים. תחום זה הופיע ככלי יעיל לבניית רקמה אלטרנטיבית שתגביר את תהליך הריפוי והבנייה מחדש של הרקמה הניזוקת בעזרת העקרונות של כמה תחומים: הנדסה, ביולוגיה, כימיה ורפואה. המעבדה לחקר העצם והנדסת רקמות עוסקת בהנדסה וריפוי רקמות כמו רקמת עצם ורקמה רכה שנפגעו כתוצאה ממחלות כרוניות, סרטן או פגיעה פיזית, ע"י השימוש בתאי גזע ממקורות שונים וע"י בניית פגומים (סקפולדים) בשיטות ננוטכנולוגיות שיהוו סביבה מתאימה לגדילת התאים והתמיינותם לרקמה הדרושה.
    לאחרונה רכשנו מדפסת תלת-מימד כדי לבנות רקמות סינטטיות שבתוכם נגדל תאים ליצירת רקמה טבעית שיכולה להשתלב בתוך הגוף.
    לשם כך אנו מציעים פרויקטים לתואר שני לסטודנטים של הנדסה ביו-רפואית שיכולים ללמוד, להתאמן, לחשב ואז לבנות מרקם מרחבי של רקמה. המבנה המרחבי הביולוגי של הרקמה או האיבר יתאפשר בזכות השימוש במדפסת תלת-מימד וחומרי דיו ביולוגיים, בנוסף לשימוש בתוכנה ייעודית עם אלגוריתם, המנתחת את המבנה התלת-מימדי של הרקמה או האיבר.

המחקר ייערך במכון המחקר המסונף לאוניברסיטת בר-אילן וממוקם במרכז הרפואי לגליל- נהריה

לפרטים:
    ד"ר מזיד פלאח 0524323689 mizied.falah@gmail.com
    מנהל מכון המחקר הרפואי
    מרכז רפואי לגליל, נהריה
  • תואר שני ושלישי בנווה יער
    מעבדה חדשה לטיפול בפסולת חקלאית בנווה יער מחפשת סטודנטים מצויינים לתואר שני ושלישי. המחקר עוסק בטיפול חדשני למיצוי חומרים פונקציונליים מפסולות חקלאיות לטובת השבת אנרגיה, הזנה והגנת הצומח וחקלאות בת קיימא.

תנאיי סף:
    תואר ראשון במדעי החיים / ביוטכנולוגיה / מדעי המזון / מדעי הסביבה / הנדסה סביבתית / קרקע ומים
    מוטיבציה גבוהה לעבוד בקבוצת מחקר חדשה
    ניסיון בעבודת מעבדה - יתרון
    ניסיון בניסויי חממה ושדה - יתרון

לפרטים נוספים: www.posmaniklab.com

תנאים מעולים למתאימים.

ד"ר רועי פוסמניק, המעבדה למיחזור פסולת חקלאית, מרכז מחקר נווה יער, מנהל המחקר החקלאי מרכז וולקני.
    050-6220996

• יום פתוח לתואר שני - אוניברסיטת חיפה
  • סטודנט לתארים מתקדמים

למרכז מחקר נווה יער, מרכז המחקר הצפוני –ליד רמת ישי – של מנהל המחקר החקלאי דרוש מלומד שיקדיש את חייו 2-4 שנים, בהתאם לתואר להילחם בצבא המתים מפגעים אקולוגים, בעיקר מזהמים בשירות חקלאי באמצעות פיתוח אסטרטגיות לחימה שימוש בגישות גנומיות, בעיקר כאלו המתבססות על רשתות מטבוליות למען הצלת המין האנושי פיתוח גישות מושכלות להדברה ביולוגית וחקלאות ברת קיימא.

הדרישות: הכרות עם כל כתבי הקתדרלה רקע בביולוגיה\אקולוגיה\ביואינפורמטיקה ו\או מחשבים, מח מחודד, דמיון עשיר וסקרנות אין קץ טוב...מח מחודד, דמיון עשיר וסקרנות אין קץ.

לפרטים נוספים אנא שלחו עורב פנו במייל אל שירי פרייליך shiri@volcani.agri.gov.il

• סטודנטים לחקר העצם והנדסת רקמות
    למעבדה לחקר העצם והנדסת רקמות
    דרושים סטודנטים מצטיינים לתואר שני ושלישי
    לביצוע מחקר בהנדסת רקמות עצם ורקמות רכות

המחקרים מבוססים על עבודה עם תרביות תאים ו/או בעלי חיים (עכברים וחולדות), והשימוש בשיטות ביוכימיות ומולקולריות.

לפרטים:
    פרופ' סאמר סרוג'י טל. 0528702712